Tuesday, June 10, 2008

Fried Bacon and Beans: Food for the proles


If you are going on a strike you first need the right fuel for mind and body. We recommend the ol' swedish diet of brown beans and pork, veganized of course. You get the proteins you will need for a full day at the barricades, and bacon will prepare you for taking on the local cops.

Bacon recipe
Make a loaf of seitan. (You can find the recipe anywhere on the net, but remember to leave out anything sweet like ketchup, peanut spread, tomatoe paste, etc.)

Slice your loaf ultra thin. Heat up a frying pan to medium/high heat. Melt some vegan butter. Melt a lot. Bring on the seitan, and put some sea salt and liquid smoke on each slice, go heavy on both. Fry it on both sides for a maximum of 1 minute per side. Do not over do your bacon, as soon as it starts to cool on the plate it will be a little stiffer. You want it to be a little stiff but not too stiff.


get your fake bacon at your local Asian Market, Hung Fat or Viet-Thai in Goteborg!

7 comments:

Fredrik said...

aha, har vi alltså ett till grindhouse-fan här? älskar dom filmerna, helt fantastiska. våldsfeminism och zombienörderi när den är som bäst.

grymt coolt med bacon - ska jag lätt prova.

Anonymous said...

Älskar deras grindhouse-rullar! Ännu bättre och coolare än originalen. Våld och politik - svårslaget. Och fejk-trailers som är så jävla bra. Tänk om man kunde få se Mechete-rullen, hehe.

Jag ska ta och göra bbq-såsen från deathproof nån dag - med riktigt blod i så klart.
/UC

Fredrik said...

mm, den borde man göra. fast kom han inte fram till att det var salt som behövdes - för att blodet var salt? Förresten -testar du mig eller? - bbq-såsen är ju i planet terror! : )

Anonymous said...

hehehe.. du klarade testet. och imponerar därtill i detaljkunskaper om saltet i såsen. du är helt klart årets matnörd i mina ögon.

har du något bra recept på en saftig bbq-sås förresten?

/UC

Fredrik said...

hehe. tyvärr inga såsrecept, men jag är sugen så se till att skriva om det när du lyckas!

testade förresten baconet- måste säga att det var det bästa användningsområdet för liquid smoke hittills. grymt gott till lite pasta bara.

Anonymous said...

kul att du provade baconreceptet. det finns ett, i mitt tycke, ännu bättre liquid smoke-område. Det är ett skagernröra-recept som jag tror härstammar från emma kolback på hagabion. helt fantastiskt.

jag återkomer om bbq-såsen en dag när jag lyckats :)

Sofi said...

Mums, I´m gonna try this at home. And with bruna bönor, gotti gott.

BTW, i just love your blogg, it gives me so much inspiration to cook more.