Tuesday, August 11, 2009

Sliced seitan and blackcurrant bbq-sauce on toasted buns


Äntligen var det dags att skörda årets första chilifrukter. Höga och fina blev plantorna med många granna frukter. Espelette heter sorten och ligger på omkring 5000 på chili-skalan, alltså typ i klass med de vanliga namnlösa chilisorterna i affären. Det första som lagades var en söt, het och sur bbq-sås som blev helt fantastisk. Vi svettades lite lagom men det hör ju till tycker jag.

Kopanda, det här receptet är till dig. Vårt svar på din fina bbq-sås. Tack för inspirationen. Vi väntar med spänning på din version #2.

UC's Sweet Blackcurrant Bbq-sauce
2 chilifrukter
1 liten lök
3 vitlöksklyftor
1 dl svarta vinbär
1 dl mangojuice
1,5 dl passerade tomater
1 msk tomatpuré
1/2 limefrukt
1 msk äppelcidervinäger
1 dl råsocker
1 msk sirap
salt
svartpeppar

Finhacka lök och vitlök och fräs i olja en liten stund. Tillsätt allt annat (men var lite försiktig med sockret tag bara en del och smaka av lite i taget), koka upp och låt sjuda i 15 minuter. Sen är det dags att börja smaka av och finjustera såsen. Reducera till önskad grad av krämighet. Klart!

Strimla några hekto seitan i millimetertunna strimlor. Värm i stekpanna tillsammans med en del av såsen och låt det koka ihop ett par minuter till en saftig köttig röra. Servera mellan rostade burgarbröd.

6 comments:

Ashley/Local-68 said...

what a fine barbecue sauce you've made!! and that pepper is beautiful. beautiful!

make this for us, please?

Frank/UC-Gbg said...

I'll send you a bottle :-)

troy + katie said...

Wow. I'm a huge barbeque sauce fan and a huge fan of homemade barbeque sauce, specifically, and that sounds magnificent. nicely-done!

fred said...

ooohh!! sjukt gött! måste jag prova. helt klart mer spännande än min på gränsen till tråkiga sås. och mer såser (och hamburgare) kommer snart!

Panther said...

Hi! I was searched for something about the black panther party and I saw your blog. I would like to keep contact to you, to exchange some materials [about vegan (I ain't it, but I've somethings here), racism, anarchia, etc].
I wait your contact on nayaramargarida@hotmail.com or on my blog movimentodireto.blogspot.com

Thanks!

Anonymous said...

maste kolla:)