Äntligen var det dags att skörda årets första chilifrukter. Höga och fina blev plantorna med många granna frukter. Espelette heter sorten och ligger på omkring 5000 på chili-skalan, alltså typ i klass med de vanliga namnlösa chilisorterna i affären. Det första som lagades var en söt, het och sur bbq-sås som blev helt fantastisk. Vi svettades lite lagom men det hör ju till tycker jag.
Kopanda, det här receptet är till dig. Vårt svar på din fina bbq-sås. Tack för inspirationen. Vi väntar med spänning på din version #2.
UC's Sweet Blackcurrant Bbq-sauce
2 chilifrukter
1 liten lök
3 vitlöksklyftor
1 dl svarta vinbär
1 dl mangojuice
1,5 dl passerade tomater
1 msk tomatpuré
1/2 limefrukt
1 msk äppelcidervinäger
1 dl råsocker
1 msk sirap
salt
svartpeppar
Finhacka lök och vitlök och fräs i olja en liten stund. Tillsätt allt annat (men var lite försiktig med sockret tag bara en del och smaka av lite i taget), koka upp och låt sjuda i 15 minuter. Sen är det dags att börja smaka av och finjustera såsen. Reducera till önskad grad av krämighet. Klart!
Strimla några hekto seitan i millimetertunna strimlor. Värm i stekpanna tillsammans med en del av såsen och låt det koka ihop ett par minuter till en saftig köttig röra. Servera mellan rostade burgarbröd.
6 comments:
what a fine barbecue sauce you've made!! and that pepper is beautiful. beautiful!
make this for us, please?
I'll send you a bottle :-)
Wow. I'm a huge barbeque sauce fan and a huge fan of homemade barbeque sauce, specifically, and that sounds magnificent. nicely-done!
ooohh!! sjukt gött! måste jag prova. helt klart mer spännande än min på gränsen till tråkiga sås. och mer såser (och hamburgare) kommer snart!
Hi! I was searched for something about the black panther party and I saw your blog. I would like to keep contact to you, to exchange some materials [about vegan (I ain't it, but I've somethings here), racism, anarchia, etc].
I wait your contact on nayaramargarida@hotmail.com or on my blog movimentodireto.blogspot.com
Thanks!
maste kolla:)
Post a Comment