Wednesday, April 25, 2007

När Man Är i Malmö Pratar Man Skånska (Skandinavia's Texas).

En av våra hårdaste gruppmedlemmar befann sig i södra Sverige och fick för sig att smaka den lokala maten. Malmö är ett autonomt fäste och Möllan är Sverige's Lacandon djungel. Möllan kan man jämnföra med dom autonoma Zapatista områdena i Chiapas Mexico. Allt gott kommer från ¨the good ol south¨. Viva Zapatistas, Viva Möllan!


"Council of Good Government...You are in Zapatista rebel territory. Here the people give the orders and the government obeys."

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
(Möllan, Malmö. Kolla in Glassfabriken ett autonomt cafe, ett stenkast från torget.)

DAGBOK FRÅN FRONTEN
En ensam soldat från Underground Cooking-kollektivet begav sig till nordens Texas för att bonda med våra söder-kamrater och utforska stadens skafferier. Hejdlöst kastade sig vår kock ut i staden på jakt efter det hetaste Malmö har att erbjuda. Efter en snabb överläggning av strategi med vår guru Herr Vegankrubb.se utvecklade sig dagen så här:

Första och bästa stoppet blev en förälskelse: butiken "Astrid och Aporna" vid konserthuset. Enligt rykten lär kocken trott sig ha dött en hjältes död och kommit till himmelen. Överfyllda vegan-frysdiskar med ALLT från havets frukter till lamm och bratwurst. Underground-soldaten gick därifrån med en fet falukorv, grillkorv, ekologisk pesto och ett leende från öra till öra.

Senare på dagen blev det ett besök på Vegegården som erbjuder den köttigaste och göttigaste buffé vegansverige har skådat. Friterad bläckfisk, kyckling-grillspett i currysås, stroganof, och friterad banan med sojaglass till efterrätt. Lätt illamående av det hejdlösa frossandet släpade sig vår tappre förortskock till möllan och däckade på en soffa hos en kamrat.

Vegegården (Veggie Farm resturaunt in Malmö)
Rörsjögatan 23
vegegarden


OPERATION STROGANOF, case closed.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

En film, lite vila och ett parti Yatzy senare begav vi oss ut i matkriget igen. Denna gång till ett 35kronors (!) thai-ställe vid triangeln och toppade det med en öl-korv från Viana inhandlad på Hemköp i Triangeln.

Efter en hård lång dag på fältet fann göteborgaren till sin glädje en till matentusiast och fellow blogger i möllans avkrokar som förbarmade sig över den skadeskjutne gästen med tak över huvudet och en säng för natten. Som om det inte var nog så fortsatte värden att skämma bort honom följande dag med en stadig grötfrukost, kaffe och färssås á la Sesam (R.I.P.). Det var som balsam för magen och själen. Kolla för tusan in XveganKitchenX.

Inspirerad, utmattad och stärkt retirerade vår hjälte tillbaka till säkrare marker. Men var så säker Malmö - Det är inte det sista du sett av The Underground Cooking Collective. Du log mot oss och du vann vårt hjärta.

Aphuset, Astrid och Aporna Butik
Gustav Möller Gatan 2
Astrid och Aporna
OPERATION KORV, case closed.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Detta blev det av besöket på Astrid och Aporna - Mat för en revolutionär!2 comments:

björn said...

Ja tack för de goda orden! Kul att du gillar Malmö's veganutbud.
Har ungefär likadana känslor varje gång jag åker till göteborg, det finns liksom inget kellys här nere i malmö.
slå en pling nästa gång så tar vi lunch/öl

Mirchat said...

Falukorv!! Fyfan vad gott.. Malmö, here I come!