Saturday, February 14, 2009

Indian Food, Dahl, and Kummin balls!Undeground Kitchen Federation - Internationellt årsmöte

Underground Cookings indiska falang slöt upp till årsmötet och visade vart skåpet ska stå. Under vårt internationella årsmöte avhandlades; stoppa-matchen-kravaller i malmö; gemensamma världssubversiva taktiker för att störta det monetära systemet; tarantinos kommande rulle, samt de stigande falafelpriserna.


Spiskumminklumpar
5 Potatisar
1,5 dl hirs
1 dl hackad purjolök
1 dl gröna ärtor
1 Vitlöksklyfta
1-2 msk tomatpuré
Spiskummin
Curry
Salt
Ströbröd

Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka tillsammans med hirs. När potatisen är klar, är också hirsen klar. Mosa med en potatisstomp, tillsätt purjo, ärtor, pressad vitlök, tomatpuré, curry och salt. Blanda och ta en lite skopa av smeten och rulla runt i ströbrödet. Stek i mycket olja tills de får en skorpa och fin färg.

Dal
1 gul lök
1-2 dl hackad blomkål
2 dl röda linser
vatten
2 vitlöksklyftor
Pressad citron
färsk koriander
curry
spiskummin
gurkmeja
1 tärning grönsaksbuljong
salt

Stek lök, blomkål och vitlök tillsammans med spiskummin, curry och gurkmeja. Stek några minuter, tillsätt buljong, citron och vatten så att det täcker, och låt puttra tills linserna är klara. Tillsätt mer vatten allteftersom det kokar bort. När linserna är klara efter ca 10 minuter ska bara hackad koriander tillsättas. Serveras med ris och stora nävar nyklippt koriander.

No comments: