Saturday, March 7, 2009

Old Corner, bästa restaurangvalet!

Idag öppnade Göteborgs veganvänligaste restaurang, Old Corner, i gamlestan. Klockan tre slog de upp portarna och veganerna började trilla in. Vi hade studerat menyn i förväg och det såg mycket lovande ut. Men ändå var våra förväntningar inte särskillt höga då vi hade det något misslyckade L'assasino på andra långgatan färskt i minnet. De hade också en mycket lovande meny men lyckades aldrig leverera efter förväntningarna. Den här gången gick vi dock inte besvikna från premiären, tvärt om! Vi prövade en tzaipizza och en kebabpizza, en 150-grams-burgare och en kolgrillad steak med bearnaisesås, samt en falafelpizza där ordern sjabblades bort och det blev en tafflig falafeltallrik istället. Allt utom falafeltallriken var till stor belåtenhet. Steken och kebabpizzan var de riktigt starka korten på vårt bord, men vi hörde även att pasta carbonara ska vara ett bra val.

Hela menyn är en rätt klassik krogmeny där alla rätter har veganiserats. Det fina är att kött är bytt mot kött, och ost är bytt mot ost, etc. Vi ser mycket fram emot nästa besök. Det är inte varje dag man blir så bortskämd av urvalet att man får beslutsångest.

Kolgrillad steak

Tzaipizza

Kebabpizza

150-grammaren

2 comments:

Kim said...

åh gud jag dör av avund.

brain said...

va, jag tycker l'assassinos mat var mycket godare än oc:s! iaf då det begav sig. nu har jag inte varit där på över ett halvår