Saturday, October 10, 2009

Stekt polenta med potatisstomp rönnbärsgelé och svampsås


Nu är det hög tid att plocka sina rönnbär och koka sin gelé. Det tar ett par timmar av en dag, men det är det definitivt mödan värt. En oslagbart god gelé full av olika syror och sötma. Och nu står det sju fina burkar i förvaring på balkongen, det bör räcka hela vintern.

Potatisstompet var gott. Koka mandelpotatis. Finhacka lök, vitlök och morot och stek mjuka i olivolja. Mosa potatisen och tillsätt grönsaksfräset, tillsätt också hackad persilja, strimlad purjo, mjölk och mer olivolja. Mums.

Polentan var lite svår att få till. Någon som har ett bra recept på hur man gör en stor sats som är lätt att skära upp i önskad form?

Glöm inte att enbären har mognat nu, ut och plocka och fyll upp kryddförådet inför en ruggig höst/vinter.

6 comments:

Cpt.Hisingren said...

potatisen stompas på bästa sätt som man stompar facister i huvudet!

mer revolutionära rotfruktsmåltider!

den 26 oktober är det potatisens dag, det ryktas om brinnande barrikader, kaos och uppror.

Potato lover said...

Du har ordets gåva Cpt. Hisingen. Stompa på med samma energi och glädje.

fred said...

oh, fancy pants-måltid. nice!

jo, grejen är att jag har ett offer you can't refuse till UC-crew. maila mig på hello@kopandafoods.com så ska vi göra revolutionär business!! :)

Vegomässan said...

oj, kul att se att ni lever igen, uc! vi på vegomässan har också ett fantastiskt erbjudande men det kanske är samma som snake eye-fred ovan. mejla oss på info@vegomassan.org så berättar vi mer!

Anonymous said...

ojoj här blomstrar affärerna ser jag! såg finfint ut förutom polenta som bara är oppskryt. kramar från oslo

Kim said...

jag ska ut o plocka rönnbär imorgon. de växer som ogräs här. får man möjligtvis ett recept? tack!!