Thursday, April 26, 2007

Chili Tofu: Arbetsfri (Funemployed)



En inte särskillt stolt arbetare i kollektivet gjorde sitt bästa för att härda ut i ekorrhjulet. Men man kommer alltid till en gräns i ens arbete då man frågar sig om det är värt det. Som alltid när man tvingas ställa sig den frågan finns svaret redan inbakat däri. Och vår käre kock följde sitt hjärta och sa upp sig med omedelbar verkan.

Fri som en nysläppt fånge och åter i Biskopsgården samlades vi och hyllade frigörelsens gärningar med en rejäl matlagning.

På festmenyn: Ugnsbakad klytpotatis dränkt i spansk olivolja, Tofubiffar med samk av nötter och färsk chilli, Brunsås med baconflingor i, Stekt vegansk falukorv, Färsk lätt kokt broccoli och Ruccolasallad i balsamvinäger.

ChilliTofubiffar ca 15 st
300 g naturell tofu (mosad)
1 gul lök (finhackad)
1 röd chillifrukt (finhackad)
2 dl cashewnötter och hasselnötter (mal!)
1/2 tsk vitpeppar
1 tsk örtsalt
1/2 dl vetemjöl
2 msk vatten

Blanda tofu, lök, chilli. Rör i nötter och krydor. Tillsätt sen mjöl och vatten. Forma biffar och stek.

(Sw)English version
Quit your job and go home and cook some food to celebrate. This is how we do it:

Potatoes in spanish olive oil baked in owen, Tofu burgers with a taste of nuts and fresh chili fruit, Bacon in Brown gravy, Vegan falu-sausage, Broccoli, ruccolasalad with balsamico

Chili-Tofu-Burgers
1 pack of tofu (mash it)
1 yellow onion (chop it. chop it real good..)
1 red chili fruit (chop it)
1 cup of cashewnuts and hazelnuts (chop it into crumbles)
1/2 tsp white pepper
1 tsp herbal salt or any other salt
1/4 cup wheat flour
2 tbs water

Mix tofu, onion and chili together. Put the nuts and the spices in. Add flour and water. Shape to burgers and fry 'em! Fry 'em real good!

3 comments:

Anonymous said...

Ville bara saga att det kans bra att ha dig tillbaka i biskop bort fran allt de onda, arbete!

Just wanted to say its feels good having you back in Biskop away from all that is evil, work!

kram,
Dang Xiao

Seitan Wörshipper said...

Sounds good, much chili is better! I like my food when it`s HOT! And tofu is also winner, secondly after seitan ofcourse ;)

You live in sweden, do you have visited in that lovley vegetarian restaurant Herman`s in Stockholm? I have been visited there now in two times and I liked that food was really fantastic good!

UndergroundCooking said...

Yeah Hermans in Stockholm is the shit! I liked it a lot and i'm looking forward to my next visit there. What is Helsinki's best restaurant?