Monday, June 4, 2007

Vegomässan

Underground Cooking skickade iväg en representant till Vegomässan i Stockholm för att kolla in läget. Här är rapporten som den utsända lämnade in vid hemkomst till Biskopsgården.

"07-06-02 Rapport av Snake-eyes Jake
Plats: Stockholm, Vegomässan.
Uppdrag: Upprättande av säkerhet inför ev hot från stockholms allehanda contrarevolutionärer och antiveganer. Samt inhandlande av söta saker från världens alla hörn.
Omständigheter: Trångt, svettigt, allmänt munter stämning.
Aktivitet: Efter en kraftig försovning tog vi oss till mässan och armbågade oss fram för att grunda med lunch från Hermans. 1700 besökare kom och gick under dagen. Vi tog några varv i lokalen och plockade upp diverse provsmak, lyssnade på några föreläsare och hookade upp med våra partners in crime - Veganvrak och Vegankrubb. Läget var lugnt och inga faror i sikte så jag släppte på kontrollen lite och gick sedan lös på godisutbudet. Vit choklad, Mjölkchoklad, Fudge, Chokladfudge, Mintchoklad, Powerbars som smakar snickers, Choklad med puffat ris, mm. Godisutbudet var helt klart det fräschaste och mest uppdaterade av allt utbud. I övrigt hittade jag inga revolutionerande produkter. Kung Markatta stod där med sina krossade tomater, Goodstore representerade, Hälsosport lyste med sin frånvaro. Vegan fitness och Djurrätsalliansen dominerade.
Slutsats: Mässan var en succé och 50 av besökarna har berättat att de blivit så inspirerade att de ska gå över till vegetarisk/vegansk kost. Fett med cred till Djurrättsalliansen för deras handlingsförmåga och goda initiativ. Allt vi kan hoppas på är en uppföljare i en större lokal. UKF kanske dyker upp mer officiellt nästa gång. Uppdraget slutfört."

Veganvrak, Vegankrubb, UCDagens skörd

2 comments:

Seitan Wörshipper said...

I`m hoping that at next time I willbe there too.. In this year I saddly don`t have money or time to aarive in this great happening!

Red Metal said...

Min sambo fraktade dit Builder Bars:en (20g protein i varje) och jag lovar att man kan leva bara på dem.

Men de riktigt goda nyheterna är att det finns veganska kroppsbyggarkakor också i Sverige. De går att köpa på Life eller Budo Fitness och heter x-treme protein cruncher. Länk: www.inko.de/networks/inko/sites/s1/mmcontent/img/xtrproteincrunch.jpg