Wednesday, May 30, 2007

Cupcakes! Det godaste vi någonsin ätit

Detta är vårt ideal. Detta är allting vi strävar efter. Det som får mig att gå upp ur sängen morgon efter morgon är vetskapen att det faktiskt går att laga något så änglalikt som dessa. Utan dessa som en vag hägring på min hornhinna skulle mitt liv sakna mening. Jag lever på det sköra hoppet att i en avlägsen framtid själv kunna laga något som påminner om dessa.

Jag fyllde år och fick den stora välsignelsen att ta del dessa gudomliga små smaklöksretarna. Underground Cooking har aldrig förr backat en tumm, men inför den ansvariga kocken är det med glädje vi visar våra strupar. J-Skoo, aka Crazy Cookie, aka BiskopAK47, aka Sahara, och andrekocken: Morriss-E, aka Mr Footloose, aka 418 Gender Troubble - Underground Cooking tackar er för för att ni är ett ljus i en mörk värld.

/Mr Hyde, -It's now or never


VÄRLDENS GODASTE MUFFINS
(Recept av Crazy Cookie)

Gjorde en vanlig muffinssmet som man kan ändra på hur man vill.

100 g margarin
0,75 dl grädde
3 dl socker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1⁄2 tsk vaniljsocker

Smält margarinet och låt det svalna, Vispa ihop grädde och socker, tillsätt margarinet och mjölken. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa till en jämn smet. Fördela smeten i pappersformar. Grädda mitt i ugnen 200 grader ca 15 minuter.

FROSTING:
2,5 dl socker
1 dl grädde
ca 75 gram smör
1 msk vaniljsocker
ca 5-6 dl florsocker

Eftersom jag inte hittade något veganskt frosting-recept improviserade jag och slängde ihop en med inspiration från några olika recept.

Blanda ihop socker och grädde och låt det koka upp på ganska hög värme. Rör om under tiden. När det börjar koka, sänk till låg värme och låg koka i ca 10 minuter.

Dra av kastrullen från värmen. Blanda i smör och vaniljsocker. Rör tills det är en jämn smet. Ställ blandningen åt sidan och låt den svalna. Rör icke under tiden.

Efter detta häller man i florsockret, vispa i med elvisp. Dra inte i allt på en gång utan ta lite i taget. Här behöver man inte följa receptet så noga utan kör i så mycket florsocker som du tycker är bra.

Sen kan man ju förändra frostingen efter tycke och smak, med karamellfärg, smak osv.