Monday, May 14, 2007

The People's Kebeb

Två av norra europas farligaste veganer tog en av UKF's medlemmar med sig på en vansinnesfärd genom vårt avlånga land. Som en giftpil for vi rakt genom hjärtat av bibelbältet och lämnade ett spår av veganska kycklingben och subersiva föraningar i däckspåren efter oss. Slutligen anlände vi till vår vackra hufvudstad på andra sidan. Med en väl dold längtan tillbaka till bästkusten höll jag mig ändå vid gott mod och öppet hjärta för vad som komma skulle.

Vi ville besöka det nyöppnade VeggiVegg men de hade tydligen inte öppet på helgerna. Så vi tog oss ett besök på Hermans. Det var med viss besvikelse vi konstaterade att det inte var lika bra som tidigare besök. 149kr för en buffé kändes lite väl mycket när hälten av huvudrätterna inte ens var veganska. Visst är det gott, bara att det inte motsvarade priset och våra förväntningar.

Sen såg vi en konsert med AFI som någon annan får recensera, men värt att notera är att sångaren och basisten i bandet är veganer och straightedge (Xhell yeah!X).

På natten gick vi till det mest fantastiska snabbmatshaket jag varit på - Folkets Kebab på Folkungagatan 63 på söder. Portionerna på detta himmelska frityrställe är totalt överdimensionerade. Det gick bra att vara två pers och dela på en tallrik. Beställ gärna en mixed veg-tallrik med ris, man får friterade aubergineskivor, friterade blomkålsblommor och doughnutformade falaflar med riktigt gott ris till samt sallad, hoummus, och nån mumsig röd sås. Missa för 17 dynamitgubbar INTE detta.

Följande morgon gick vi till Vegetariskt Matcafé och käkade en rejäl frukost så att vi skulle stå oss hela resan hem. Det var schyssta kalla sallader av olika slag och ett par varmrätter för 70 pix. Typ som Andrum i götet fast roligare och mer mat och inte så snåla att man bara får ta mat en gång och betala helgtillägg - satans snåljåpar. Men räkna med att få slåss lite för din matro då ägaren stressar på dig med nya portioner och vill ta din tallrik innan du hinner tugga ur.

Utöver detta tog jag en sväng till det beryktade Goodstore. De har ju mycket grejer men affären bleknar lite i jämförelse med Malmös juvel Astrid och aporna. Eller så är jag bara avundsjuk för att Göteborg inte har så bra affärer.

Om det finns nån där ute som kan tipsa om stockholms godbitar så skriv gärna för jag fick inte mer än en fullträff denna gång.

2 comments:

björn said...

vad kostade mixtallriken på folkets kebab? lät ju smarrigt...

UndergroundCooking said...

Den kostade 70kr vilket är ganska mycket för snabbmat, men som sagt så är dessa tallrikar inte nåt man klarar av själv. Man kan också beställa samma grejer i pitabröd och då kostar de 35kr.