Sunday, May 27, 2007

Lox filled Cannolli and Chocolate Cake: Discogarden strikes once again

UKF's ädla mål att kortsluta den globala ekonomin för att nystarta världen utan en monetär gud, är en resa som skrider långsamt framåt För långsamt för att vara exakt. Så vi har beslutat att göra en resa över kontinenten till The Free World för att påskynda undergången av den värld vi känner. Den svenska delen av UKF kommer i höst göra en längre resa till USA för att starta upp nya topphemliga filialer av underjordiska kockar. För att lyckas med uppdraget är förberedelse extremt viktigt så vi samlades för att diskutera strategi och taktik. Vi kan av säkerhetsskäl inte gå in mer på vad som diskuterades under kvällen. Mer om resan kommer vid ett senare tillfälle.

Eftersom vi ändå var samlade tog vi tillfället i akt och lagade oss ett skrovmål bestående av laxfyllda cannoli och färsk sallad. Till efterrätt serverades kärleksmums med hallon-blåbärsgrädde. Allt var sagolikt gott - Undergrounds Em Lee kammade hem rungande applåder för sina kunskaper.


Lax och spenatfyllda cannoli (4 pers)
1 paket lasagneplattor
1 veglax (finns att köpa på viet thai trading, brevid dolores vid järntorget)
1 dl riven vegost av valfri sort
3 st scharlottenlök
ca 150 g spenat (färsk, frusen, hackad som du vill)
olivolja
2 små naturell sojayoghurt (gogreen)
salt, vitpeppar, muskotnöt

Sås som ska hällas på rullarna:
1 st havregrädde
2/3 buljongtärning
citronjuice, salt, socker, vitpeppar
dill
gurkmeja

1. Hacka löken, stek den med spenaten i oljan. Smula ner den tinade vegfisken i röran. Stek lite till och häll sen över yoghurten. Smaka av med kryddorna.
2. Fixa såsen. Koka grädden, lägg i grönsaksbuljongtärningen. Smaka av såsen med citronjuice salt socker och vitpeppar. Gör den gul och fin med gurkmeja. Tillsätt lite dill, det passar bra med fisksmaken. Smaka av så att du gillar den. Den ska smaka ganska mycket citron.
3. När röran och såsen är klara kan du fixa iordning lasagneplattorna (om du lyckas hitta cannoli att stoppa röran i istället för rullade lasagneplattor, så är det bara att gratulera, då blir det hela mycket enklare). Koka dom tills dom är klara. Dela sedan på dom (detta är inte det enklaste då dom klibbar ihop sig). Lägg lite röra i varje platta och rulla ihop till en rulle. Lägg rullarna i en smord ungssäker form. Häll över citronsåsen, och toppa med vegosten.
4. In med rullarna i ugnen i 225 grader i typ 20 minuter eller tills du ser att rullarna har fått en fin guldbrun knaprig yta.

Servera skiten med en god sallad!

5 comments:

ebba said...

vart köper man vegansk falukorv i götet? såg det på ett äldre inlägg här.

UndergroundCooking said...

det gör man inte. och om man råkar göra det, så gör man det på viet thai trading vid järntorget.

Anonymous said...

Falukorv brukar heta Veggie Chicken Ham i Asiatiska butiker!

kram,
Dang X, by any means necessary!

Lisa, Adrian, Lisa och Christophe said...

Nu jämarns ska det bli krig.. så där gott får man ju bara inte äta

steve said...

vafan, fick man inte receptet på kakan???? dålig stil. kan ni inte laga lite mat åt mig snart, så jag slipper ha punkgryta med mig som matlåda till jobbet varje dag!