Vi bestämde oss för att blåsa liv i den väl spridda myten att veganer bara äter morötter. Det visade sig vara mycket lättlagat och gott! På menyn stod spaghetti med morots- och vitlöksås samt morotskaka till efterrätt. Receptet på morotskakan kommer från terneborgs lyckliga hippiebok, om än något modifierat i brist på ingredienser i kylen. Från och med nu ska vi bara äta morötter.
Morot till huvudrätt:
400g morötter
2 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
2 1/2 dl havregrädde
salt, svartpeppar
riven muskotnöt
pressad citronsaft
Skala morötterna och riv dom fint. Värm olivolja med pressad vitlök i en stekpanna. Lägg i morötterna och fräs i 5 minuter. Späd med grädden och koka 10 minuter till. Smaka av med salt, peppar, muskotnöt och citronsaft. Servera med spaghetti.
Morot till efterrätt:
1/2 dl sojamjölk
2 dl socker
1/2 dl olja
3 dl rivna morötter
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk kanel
glasyr och kokos på toppen.
Blanda mjölk och socker. Blanda i resten. Rör försiktigt. Baka i ugnen i 40 minuter i 175 grader. Gör glasyren när kakan är klar, häll på den och kokosen. Gött gött!
Tuesday, May 22, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
Va fn, ta bort den där gröna dekorationen på morotspastan, och sluta krydda, veg-mat ska va tråkig, ful och äcklig!
Ni vill väl inte att icke-vegg delen av Göteborg ska få fel uppfattning...
Morotsbröd!
Just det! Från och med nu är det slut med god mat. Bark och kottar är sedan nästa steg i processen att förkroppsliga folks fördomar om veganen.
Men först ska jag baka lite - Morotsbröd!
hippiebok? ..
Great share thanks for writing this
Post a Comment