Tuesday, May 22, 2007

Carrot Pasta and Carrot Cake: Äter du bara morötter eller?

Vi bestämde oss för att blåsa liv i den väl spridda myten att veganer bara äter morötter. Det visade sig vara mycket lättlagat och gott! På menyn stod spaghetti med morots- och vitlöksås samt morotskaka till efterrätt. Receptet på morotskakan kommer från terneborgs lyckliga hippiebok, om än något modifierat i brist på ingredienser i kylen. Från och med nu ska vi bara äta morötter.


Morot till huvudrätt:
400g morötter
2 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
2 1/2 dl havregrädde
salt, svartpeppar
riven muskotnöt
pressad citronsaft

Skala morötterna och riv dom fint. Värm olivolja med pressad vitlök i en stekpanna. Lägg i morötterna och fräs i 5 minuter. Späd med grädden och koka 10 minuter till. Smaka av med salt, peppar, muskotnöt och citronsaft. Servera med spaghetti.

Morot till efterrätt:
1/2 dl sojamjölk
2 dl socker
1/2 dl olja
3 dl rivna morötter
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk kanel
glasyr och kokos på toppen.

Blanda mjölk och socker. Blanda i resten. Rör försiktigt. Baka i ugnen i 40 minuter i 175 grader. Gör glasyren när kakan är klar, häll på den och kokosen. Gött gött!

4 comments:

Alex said...

Va fn, ta bort den där gröna dekorationen på morotspastan, och sluta krydda, veg-mat ska va tråkig, ful och äcklig!

Ni vill väl inte att icke-vegg delen av Göteborg ska få fel uppfattning...

sara r said...

Morotsbröd!

UKF said...

Just det! Från och med nu är det slut med god mat. Bark och kottar är sedan nästa steg i processen att förkroppsliga folks fördomar om veganen.

Men först ska jag baka lite - Morotsbröd!

klas-göran said...

hippiebok? ..