Tuesday, May 22, 2007

Carrot Pasta and Carrot Cake: Äter du bara morötter eller?

Vi bestämde oss för att blåsa liv i den väl spridda myten att veganer bara äter morötter. Det visade sig vara mycket lättlagat och gott! På menyn stod spaghetti med morots- och vitlöksås samt morotskaka till efterrätt. Receptet på morotskakan kommer från terneborgs lyckliga hippiebok, om än något modifierat i brist på ingredienser i kylen. Från och med nu ska vi bara äta morötter.


Morot till huvudrätt:
400g morötter
2 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
2 1/2 dl havregrädde
salt, svartpeppar
riven muskotnöt
pressad citronsaft

Skala morötterna och riv dom fint. Värm olivolja med pressad vitlök i en stekpanna. Lägg i morötterna och fräs i 5 minuter. Späd med grädden och koka 10 minuter till. Smaka av med salt, peppar, muskotnöt och citronsaft. Servera med spaghetti.

Morot till efterrätt:
1/2 dl sojamjölk
2 dl socker
1/2 dl olja
3 dl rivna morötter
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk kanel
glasyr och kokos på toppen.

Blanda mjölk och socker. Blanda i resten. Rör försiktigt. Baka i ugnen i 40 minuter i 175 grader. Gör glasyren när kakan är klar, häll på den och kokosen. Gött gött!

5 comments:

Alex said...

Va fn, ta bort den där gröna dekorationen på morotspastan, och sluta krydda, veg-mat ska va tråkig, ful och äcklig!

Ni vill väl inte att icke-vegg delen av Göteborg ska få fel uppfattning...

Anonymous said...

Morotsbröd!

Anonymous said...

Just det! Från och med nu är det slut med god mat. Bark och kottar är sedan nästa steg i processen att förkroppsliga folks fördomar om veganen.

Men först ska jag baka lite - Morotsbröd!

Anonymous said...

hippiebok? ..

Handyman Wayne said...

Great share thanks for writing this