Saturday, May 5, 2007

Mallorca is NOT SpainEn globetrotter från UC åkte ner till Mallorca för att spana in maten, politiken och smuggla hem matvaror. Mallorca har en lång tradition av att vara ockuperad ända sedan mr JC's tid och innan. Vissa har byggt upp landet och andra har mördat och skövlat. Spanien tog sedan över igen på 1700-talet och det har förblivit spanskt sedan dess. Mallorcinerna vill inte ägas av någon och kämpar än idag, precis som våra systrar och bröder världen över, för frihet.

Vi i Underground Cooking skålade i Gazpacho och firade den globala kampen mot kapitalet denna kalla försommakväll i Biskopsgården. Tillbehör till Gazpachon var krutonger och lök. Till detta åt vi Mallorcinska oliver (peppriga och sjukt goda!) samt Pimientos Padron som är en grön chillifrukt som friteras i olja och vitlök och ätes hel. (Varning för heta överraskningar bland de i övrigt milda frukterna.)

3 comments:

björn said...

tilltuggen verkar sjukt goda, men är verkligen tetra-gazpacho värt?!

UndergroundCooking said...

ja för tusan! gazpachon är riktigt läskande och fyllig. Perfekt att luncha på och perfekt att ta med till stranden och klunka direkt ur paketet. Jag har aldrig lyckats göra en bra gazpacho själv så tetrat är en gudasänd gåva. Har du nåt bra recept att tipsa om annars??

Seitan Wörshipper said...

That gazpacho in burk sounds delicious.. I was making some homemade tomatojuice in saturday and I think it was tasting littlebit like gazpacho soup(I was putting lots of spices and herbs to it).