Thursday, July 19, 2007

Rent-o-vate, Bryt upp golvet

Underground Cooking bjöd in sig själva en regnig kväll till två hardcore-kockar på Vårväderstoget i Biskop: Sahara och Mad Gardener (se bilden till höger). Dom slog ett slag för självhushållning och bjöd på mat helt och hållet från egen täppa. De har gjort precis som alla andra i förorten som vill odla själva och brutit upp golvet i vardagsrummet och gjort det till en 25 kvadrat stor odlingslott. Där växte allt från potatis och kålrötter till spenat och de ljuvaste sparrisarna. Det var bara till att ta av sig barfota och trampa vägen genom jordgolvet för att ta sig till matbordet. Vår egna stolta basilikakruka på balkongen kändes inte fullt så imonerande längre.

Det bjöds på en dundrande sommarmiddag bestående av rädissallad med färskpotatis, ultramarinerade champinjoner, smördegsinbakade sparrisar, gräslöksås och tångkaviarsås. Till efterrätt serverades rabarberpaj med vaniljsås och engelsk tantpaj, kanelbullar, te, och motvilligt serverades det även en kopp kaffe.

Som uppmuntran till att odla själva tvingade värdparet på oss en liten skum påse med frön som de påstod skulle bli rädisor. Vi vågade inget annat än att tacka och ta emot. Trots vår skepsis har vi nu ändå planterat dom enligt konstens alla regler. Så nu är det bara att vattna, vänta och se.

Och glöm inte att fira World Naked Gardening Day.

3 comments:

björn said...

alla som håller sig långt borta från partipolitik och stat borde gå mer mot självhushållning. Kontrollerar man sina egna födoämnen är det fan ingen som kan komma åt en! Kommer man bara på hur man får sojabönor att frodas i svenskt klimat + hittar en sojaköttsmaskin så är saken biff!

UnSmoked said...

Staten dödar det staten vill döda och staten dödar det som är starkt och hatar staten. VI måste döda staten innan vi kan kontrollera eller äga någonting på riktigt...


hur länkar man till andra på sin blogg?

/p

UndergroundCooking said...

Du har så rätt käre Björn. Vi borde slå våra kloka kålhuvuden ihop och knäcka köttmaskinen. Det kan ju inte vara omöjligt. Sen kan dom inte stoppa oss.

Unsmoked: Vi på UC gör upplägget åt dig, och du delar ut det dödande slaget.

--------
Gå in på Vegankitchen Malmö från länklistan. Klicka in på kommentarerna på deras senaste inlägg. Där har jag beskrivit hur man gör en egen länklista.