Thursday, September 13, 2007

Stuffed Eastern European Sausage: Uppdrag Nordamrerika

På måndag åker hela UKF Biskopsgården till Greensboro, North Carolina i USA på hemligt uppdrag. Vi kommer sluta upp med Local 68 of UKF och för en månad frammåt kommer det bli mycket häng på front porchen, drive-in filmer, diners, vapenskrammel, pool-partyn och långväga road trips. I matväg blir det en hel månad av Barbeque Chicken Wings in hot sauce, Creole Soul Chicken, Cornbread, Mashed Potatoes och Beef Jerkey och allt var the good ol' south har att erbjuda.


För att riktigt känna av kontrasterna har vi lagat massa svennemat de sista dagarna. Det har blivit kolrötter, potatis, rödbetor, morötter, kronärtskockor (med smör och salt såklart) och svampsås. Det har också blivit en del av den urnordiska rätten pasta och tomatsås. Men den riktiga höjdaren som vi har äran att få presentera är *...trumvirvel...* Veganfalukorv i ugn.
Denna rätten är att döda för. Som jag har längtat efter den. Jag vet att alla ni veganer där ute har längtat, och frälsningen finns - i Prag! En av UKF's medlemmar fick äran att göra Luleås hårdaste vegan sällskap runt i europa. Bästa och sista stoppet var Prag. Mina ögon hoppade ur sina hålor när vi plöjde igenom stans hälsobutiker, korv, korv, korv och falukorv! Vi tömde två av butikerna på allt i frysdiskarna, köpte några frysväskor som vi fyllde med is och begav oss hem till spisen. Den här rätten går till Veganvrak och hennes arbete med att veganisera rikets alla kötträtter. (Underground Cooking har heller inte glömt sitt löfte att veganisera ostkaka, men det får vänta till i höst)


Falukorv i ugn
2 falukorvar
3 tomater, skivade
2 gula lökar, skivade
1 burk krossade tomater
Senap
Ketchup
Smör
Salt
Peppar

Grunda med en burk krossade tomater i en ugnsfast form, salta och peppra och skiva i lite lök. Nu är det dags att förbereda korvarna, gör snitt med ca 1 cm mellanrum, snitten bör gå 3/4 ner genom korven. Fyll snitten med ketchup, senap, tomat, lök och klicka sedan lite smör på toppen. Skicka in dina tjeckiska falukorvar i ugnen ca 20 minuter i 200 grader. Servera med potatismos och en sallad. Helt underbart!!

I loves my gun. Loves my gun..

7 comments:

Anonymous said...

Lyxlirare!

Liza said...

hittade hit idag. fan vad najjs med matinspiration - och annat - straight från hemmakvarteret Biskopsgården! jag känner mig hemma. big up!

veganvrak said...

Åh, jag vill också ha ugnsfalu!

Seitan Wörshipper said...

That falukorvarna looks like terrifying "real"! There, in Finland we have that falukorvarna called HK-Blue, they looks definetily same(but they are NOT vegan! Evil really meat versions of grillsausages I mean..).

Anonymous said...

nej nu har jag stört mig på att ni gjort tangentbordssoppa av Nordamerika så många gånger att jag snart bjuder in stirrande grannen på kaffe! har ni inte ordnat upp i detta språkliga kaos innan veckan är slut tänker jag börja brygga öl i badkaret!

Anonymous said...

ska åka till prag nångång i vår och måste få adressen till stället där ni hittade all läskig vegankorv! pleease!

UndergroundCooking said...

Korven kan du köpa i en butik som heter Country Life (tror jag) och ligger mitt i centrum. du kan säkert hitta adressen på happy cow eller nån annan rese-sida. Dom har även en bra bufférestaurang. köp med dig så mycket korv du kan bära, det är det sjukaste jag nånsin ätit. bättre imitation finns inte.